To


Hjärnsläpp

 

 

Jaha, nu sitter man och har börjat med att göra en egen hemsida för mitt pyssel. Jag har aldrig varit bra på egna hemsidor men jag kommer verkligen att försöka att ge allt jag bara kan.

Jag känner att mitt pyssel har en väldigt stor betydelse i mitt liv, jag kan vakna med smärta och känner mig inte alls road inför dagen.

Då brukar jag gå upp, sätta på tekokaren, ta en morgonkiss med Rockyn och sen så gör jag iordning mitt favoritte Söderblandning från tebutiken i Stockholm.

Sen så ser jag allt pyssel som ligger utspritt där jag brukar hålla till. Jag ser mina saker som har blivit färdiga och det ger mig en sån stor lust att sätta mig ner och pyssla lite. Lite som ett beroende. Jag kan ju t o m tycka att det är väldigt jobbigt att va sjuk och orkeslös och se allt det pysslet.. hjärnan vill såå gärna pyssla men kroppen orkar inte.

Men man vet att det kommer en dag då orken är tillbaka och jag återigen kan sitta med tungan utanför munnen och limma ihop alla små servettbitar.

Nu har ganska mycket tid gått åt till min research för hemsidan, skrivit ner förberedelser, frågor & tips. Sen va det dags att börja med själva hemsidan. Även fast man får mycket hjälp så är det ju jättesvårt att lära sig något man aldrig gjort eller har erfarenhet av. Okej att jag kan datorer måttligt, men jag är ingen hemsidenisse, men vill gärna bli en.

Jag har kommit ganska långt ändå tycker jag, jag har i alla fall fått ihop några sidor nu. Vad jag tycker är svårt och försöker tänka på är att komma ihåg skillnaden mellan en blogg och en hemsida. Det är fortfarande saker som jag undrar, men det får jag försöka hitta svar på under tiden den håller på att bli klar.

 

 

Såhär ser min lilla lista ut hittills.

•Namn på hemsidan

•Vad skulle jag själv vilja läsa och vad vill mina kunder få för intryck av mig och pysslet  när dom besöker sidan?

•Vad är ett domän?

•Våga ägna tid till research och hemsidan

•Vad tar man upp på en hemsida? -Skillnaden mellan blogg och hemsida,

•Vad har andra för nybörjartips?

 

 

Så har ni tips där ute så får ni mer än gärna komma med dom. Det uppskattas verkligen.

 

Sitter just nu med hjärnsläpp när de gäller HEM på hemsidan, Ibland kan jag komma på mig själv att bara stirra rakt ut, pilla lite i håret eller snurra i en penna och så inser jag att en promenad i skogen med Rocky och mitt skrivblock skulle vara mycket hjälpande och rogivande.

 

Så därför kommer jag nu att sätta på mig hunskläder och packa lilla påsen innan jag invaderar skogen.

 

 

Ha en underbar dag & stressa inte

 

 

 

 

 


Återigen en "gamling" vid datorn.

 
 
Flying into the future
 
 
Nu är det söndag igen, och hela veckan och helgen har varit full med roliga och mindre roliga saker. Men oavsett vad jag har gjort under veckan så slutar det ofta på samma sätt på söndagar.
Att jag sitter vid datorn och har massor att göra men att jag inte förstår mig på allt roligt när det gäller datorer.
Många av er som följer mig vet ju att större delen av min tid går åt till att pyssla. Då frågar majoriteten vad jag pysslar med, och inte för att det är svårt att förklara men ibland kan det faktiskt va det, plus att alla inte förstår och jag skulle vilja att fler kunde se vad jag har gjort.
Så jag har bestämt mig för att starta en egen hemsida, där jag förklarar allt när det gäller mitt pyssel och visar bilder. Förklarar och gärna svarar på frågor.
Jag kommer även att göra det här på bloggen också såklart, men det skulle verkligen underlätta om jag hade en liten hemsida.
Men jag har inte en aning om hur man gör.
Och vad händer då... Jo jag ser att en gammal kollega hade lagt ut och rekommenderat en sida där man får hjälp att göra en egen sida. JAAA ÄNTLIGEN!!
DET FINNS HOPP OM MIG ETT TAG TILL!
Så mina kära vänner, snart kommer min hemsida där jag kan leva ut allt inom mitt pyssel, fotografier och fantasi..
 
Någon som har bra tips på vad jag ska tänka på är mer än gärna välkomna att höra av er på kommentarfronten nedanför.
 
Ju fler som skriver, ju fler leenden får jag på läpparna :)
 
 
Så, vad har jag gjort under helgen?
 
Bara mina närmsta familjemedlemmar och vänner vet att jag har varit sjuk i snart 9 månader, att jag kräks utan anledning. Jag går hos läkaren regelbundet och går även på Stockholm clinic Stay Active, där människor med kronisk smärta får gå och få behandling, men bara i form av akupunktur och träning samt läkarsamtal som också utreder mitt kraftiga illamående och kräkningar.
Nej, ingen behöver tro att jag har bulimi. Jag har bara gått ner i vikt för att jag äter rätt, går långa promenader och tränar.
Men har man kronisk smärta och bäckendysfunktion så är inte huvudvärk, illamående & kräkningar helt främmande.
Men detta påverkar hela mitt liv och jag kan inte ha ett helt socialt liv. Men i dessa lägen så vet man vilka som är ens riktiga vänner och vart man har sina närmsta.
Jag har fått ett underbart stöd utav sambon Simon, mamma&pappa, min underbara vän och svägerska Annette och min gulliga & närmsta tjejkompis Johanna.
Dom kan komma med alla dess olika idéer för att jag ska slippa tänka på att må illa och dom vill göra allt för att få mig att må bättre.
 
Så det har varit en bra vecka tack vare dom, (utan er hade jag möglat) vi har fikat utomhus, lekt med brorsbarnen, gått hundpromenader och sen har dom varit så underbara att lyssna på mig när jag har haft det som värst-
I torsdags och fredags så var jag med min vän Johanna, som även hon är väldigt kreativ. Hon har skrivit sin egen bok som hon t o m har läst in som en lyssnarbok, HELT FANTASTISKT!
Så jag packade minst 11 kassar (utan att överdriva) med bara målarfärg och massa pyssel som skulle göras om. Tog med mig hunden och gick upp till Johanna som bara bor 3 min gångavstånd från vårat hus. Hon ordnar som vanligt allt så fint innan man kommer. Det va ordnat med saft/läsk, lite gott, massa tända ljus och så lyssnade vi tillsammans på hennes bok, som jag är helt tagen av. Jag är hennes största fan. Så där satt vi & mös hela torsdagen och fredagen till kl 3 på natten. Pratade gamla minnen, skrattade & fanns för varandra & försökte hjälpa. Vi hade väldigt trevligt tycker jag.
 
Karma
Det jag ville säga med detta va att det kan betyda så otroligt mycket för en person att ha en vän eller vänner som finns där. Vissa glömmer bort att finnas för sig själv och andra. Jag ser bara positiva fördelar med att finnas för sin familj och vänner.
Jag vet tyvärr fler vänner som mår dåligt och känner sig ensamma än dom som mår bra, glöm inte bort dom i vardagen. Jag tror så starkt på karma, och jag har många bevis på att karma kan hjälpa en lång bit på vägen i livet och det gör hela dig gladare och lyckligare.
Jag kan få höra att jag är så himla glad hela tiden, men jag är ingen människa som går med ett stort leende och skrattar varje dag. Att vara glad och sen att va positiv till människor är helt olika saker. Jag är verkligen inte sprattlande glad och glatt positiv till allt. Jag kan också sitta hemma med sura miner, lite grin och gnäll och inte se nåt positivt i någonting.
Det är då min älskade sambo & underbara vänner kommer in i bilden & mitt liv.
 
 
Va snälla mot andra och dig själv.
Pussar&Kramar
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0