Ett lyckat besök.

Först och främst vill jag förklara mig hehe.. Varför jag inte har bloggat i helgen är för att duktiga jag glömde lösenordet lika fort som jag hade skapat det ;) Någon som känner igen sig?
 
Jag måste få berätta om min så lyckade helg och start på veckan.
För ca två veckor sen fick jag en inbjudan av Benita som är utbildad hundtränare, till hennes öppna hus som hon höll tillsammans med hundmassören Eva Hall. Hon har ett eget företag som hon kallar Amazing Dog. Och det gör verkligen verkligenhet av sitt namn, det är nu min familj ett levande bevis på.
 
I söndags så va jag, min sambo Simon och lilla Rocky på deras Öppna hus, och det va så himla bra anordnat. Alla anställda va mycket omtänksamma och la märket till alla som kom, och sånt betyder ju så mycket. Ni med djur vet att vi ibland kan bli behandlade allt eftersom vilket djur eller vilken ras på hunden man har. Men här va/är alla lika välkomna.
Vi fick träffa personalen som jobbar tillsammans med Bonita och Eva, personalen från djurambulansen som man fick ställa frågor till och dom visade även upp djurambulansen, som jag faktiskt aldrig har sett tidigare. Vi fick ett smakprov på rallylydnaden som Benita höll i.
Jag tycker att det visade vilken himla bra tränare hon är. Hon visar tydligt, inga sura miner för att man inte kan och jag ser att hennes otroligt vackra hund Luna (se bild) lyder Benita för att hon vill, inte för att Benita skäller och gapar på henne. För det händer nämligen inte.Så hon gjorde det så otroligt bra att jag bara har ros att ge.
 
 
Som dom flesta av er vet så är ju Rocky den största delen av mitt liv. Jag har haft honom sedan han var 7 1/2 vecka gammal (han är nu 9 år) . Jag gör verkligen allt för Rocky. Och jag har märkt att han har haft stora problem med sin rygg och bakben. Och det blev verkligen inte bättre av att han snubblade ner från bilen.
Benita sa att jag kunde prata med Eva Hall, en kvinna som är utbildad hundmassör och som även Benita delar sin lokal med. Rocky är ingen sur hund, tvärtom. Men han kan dock va lite reserverad mot nya människor vilket jag inte tycker är något negativt. Man ska nämligen inte öppna sig för alla. Men han bara älskade Benita och Eva. Man såg på hela honom att han trivdes och att han kände att detta va ärliga hundmänniskor som jobbar och lägger ner sin fritid på hundar.
Eva rekomenderade mig att gå på massage med Rocky så vi bokade en tid på en gång.
Igår va vi på den inbokade tiden hos massören Eva. Och i början va Rocky inte så glad. Men oj så bra det gick. Han fick sitta på vibratorplattan, han fick bra massage och det viktigaste va att Eva lyssnade verkligen på honom. En hund som man lyssnar på säger vad den vill säga. Jag blev så otroligt varm i hjärtat för man såg på Rocky att han verkligen uppskattade all hjälp, att han tyckte det va så skönt. Och jag blev så positivt överraskad. Vi fick sagt till oss att ta det lugnt vilket ALDRIG brukar vara ett problem. Men Rocky skulle pront följa med på kvällspromenaden. Så jag & Simon bestämde oss för att ta bilen till skogen då han älskar skogen och det är det bästa underlaget för honom. Han va som en ny hund, det va fantastiskt att se. Han va så glad, han gick t o m ner för klipporna för att stå i vattnet och dricka. Vi bad han verkligen att ta det lugnt och han låg bredvid oss, men så fort vi ställde oss upp så va han lika fort uppe, och i vanliga fall så brukar det ta en stund att komma upp. Nu måste vi ju ta det extra lugnt så att han inte tror att han är 2 år och kan göra vad som helst, men jag blir så otroligt varm i hela mig när jag ser att han slipper den värsta värken. Och idag är han precis lika glad. Ett mycket lyckat besök. Jag är så himla tacksam för det Benita & Eva har gjort för Rocky och min lilla familj.
 
Det här är något jag tycker att alla hundägare ska göra. Både i förebyggande och helande syfte, för hunden mår så bra efteråt. Och då mår ju du bra.
 
Tack alla som va med och gjorde våran helg superbra. Och tack för alla svar på våra frågor och ett varmt välkomnande från Benita på Amazing Dog och Eva Hall på Tyresö hundmassage. St
 
ora rosor till er.
 
 
Massa kärlek /Sophia&Rocky

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0